پیغام مدیر :
با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
تازه‌هایی از دنیای دانش و فناوری
نوشته شده در دو شنبه 11 دی 1391
بازدید : 181
نویسنده : هادی صادقیان خشوئي

مرهمی برای دهان سوخته

سوختگی دهان با غذا و نوشیدنی داغ، تجربه ای است که همه ما گاه و بیگاه دچار اش می شویم. به خصوص وقتی که غذا خوشمزه است و ما هم عجله داریم. گاهی اوقات آنقدر سوختگی شدید است که ما را از صرف ادامه غذا پشیمان می کند و دردسرهای بعدی تا چند روز ادامه دارد.

حالا محققین دانشگاه تگزاس این نوار باریک را ساخته اند تا مرهمی باشد برای سوختگی دهان. هنگام سوختگی آن را روی محل سوختگی قرار می دهید تا درد و التهاب ناشی از سوختی را کمتر کند. این نوار در واقع حاوی مواد بی حس کننده و ضد التهاب است که سبب تسکین نسبتا فوری محل سوختگی می شود.

خود نوار هم از مواد حل شونده ساخته شده و بعد از مدتی در بزاق دهان حل می شود. می توان آن را به هر نقطه از دهان چسباند و مزاحم ادامه غذا خوردن هم نخواهد شد.

مرهمی برای دهان سوخته

 

تیم سازنده فعلا مشغول تکمیل طرح شان است. آنها قصد دارند کمی طعم هم به آن اضافه کنند و مدل های مختلفی از این نوار سوختگی دهان تولید کنند تا بتوان از آنها برای سوختگی های شدیدتر دهان هم استفاده کرد. با این حساب شاید این نوارها را تا چند وقت دیگر روی میز رستوران ها ببینیم.

**************

 

 

 




تازه‌هایی از دنیای دانش و فناوری
نوشته شده در دو شنبه 11 دی 1391
بازدید : 154
نویسنده : هادی صادقیان خشوئي

 

پریزی برای شارژ شدن گجت‌های شما

یک طراحی خوب می‌تواند کاربری و روحیه آدم را عوض کند و به صورت نامحسوسی بر روحیه هم تأثیر مثبت بگذارد. غالبا ما وقتی اگر "داک"ی برای گوشی و تبلتمان نداشته باشیم، موقع شارژ شدن آنها را روی میز یا حتی روی زمین می‌گذاریم، در این میان اگر اندکی وسواس باشیم شاید دیدن روزانه گوشه‌ای از اتاق که در آن شارژها و گجت‌ها با هم پچیده‌اند برایمان خوشایند نباشد.

پریزی برای شارژ شدن گجت‌های شما

 

استودیوی هنر Lebedev یک پریز با 4 اتصال USB طراحی کرده است که به این بی‌نظمی خاتمه می‌دهد.

 




بـرترین تکنـولوژی‌های سـال 2012
نوشته شده در دو شنبه 11 دی 1391
بازدید : 147
نویسنده : هادی صادقیان خشوئي
هر ساله با نزدیک شدن به پایان سال میلادی تعدادی از تکنولوژی های سال به عنوان برترین های تکنولوژی انتخاب می شوند. سایت Mashable یکی از پرطرفدارترین سایت های تکنولوژی دنیا با نزدیک شدن به پایان سال میلادی لیستی از بهترین تکنولوژی های سال 2012 را ارائه کرده است.

 


 

در این مطلب به 10 تکنولوژی برتر که در این لیست آورده شده است اشاره می کنیم:

iPhone 510

 

بـرترین تکنـولوژی‌های سـال 2012

 

در رتبه 10 از این لیست یکی از جنجالی ترین تکنولوژی های سال 2012 قرار دارد. پس از مدت ها شایعه و حرف های متفاوت اواسط امسال اپل از پنجمین نسل تلفن های خود رونمایی کرد. این تلفن همراه دارای یک صفحه نمایش 4 اینچی با کیفیت رتینا است که به عنوان شفاف ترین صفحه نمایش شناخته می شود. همچنین پردازنده 4 هسته ای ان یکی از قوی ترین پردازنده های دنیا است.

 

 



برترین تصاویر علمی 2012
نوشته شده در دو شنبه 11 دی 1391
بازدید : 195
نویسنده : هادی صادقیان خشوئي
یخ‌های در حال ذوب، انفجارهای خورشیدی تماشایی و یک سوسمار بسیار کوچک در بین جالب‌ترین تصاویر علمی سال 2012 قرار دارند که سردبیران نیچر، معتبرترین نشریه علمی جهان آن‌ها را برگزیده‎اند.

 

وسعت یخ دریای قطبی امسال که در 16 سپتامبر توسط مرکز ملی اطلاعات برف و یخ ایالات متحده در بولدر کلرادو به ثبت رسید، رکورد جدیدی در کمترین مقدار خود را ثبت کرد و تا عدد 3.41 میلیون کیلومتر مربع پایین آمد. این مقدار 3.29 میلیون کیلومترمربع کمتر از متوسط مساحت یخ‌های ثبت شده بین سال‌های 1979/1358 و 2000/1379 است.

در حالی که به نظر می‌رسد تک تک لحظات زندگی ما در فیس‌بوک و اینستاگرام و تویتر ضبط شده باشند، آیا توان عکاسی هم مانند عکس‌های پلاروید قرار گرفته در برابر نور خورشید در حال محو شدن است؟ حتی یک ذره هم نه. دوربین عکاسی همیشه برای ثبت شگفتی جهان هستی و به هیجان آوردن کشف آن در دسترس است. امسال دوربین عکاسی مردی در حال سقوط آزاد با سرعت صوت، ساکنین ترسناک اعماق اقیانوس‌ها و نقش و نگارهایی ظریف از پوشش محافظ مغز را به ما نشان داد. اینها و بیشتر از اینها 11 عکس برگزیده و محبوب نیچر در سال 2012 را تشکیل می‌دهند.

برترین تصاویر علمی 2012

 

قاب یخی: وسعت یخ دریای قطبی امسال که در 16 سپتامبر توسط مرکز ملی اطلاعات برف و یخ ایالات متحده در بولدر کلرادو به ثبت رسید، رکورد جدیدی در کمترین مقدار خود را ثبت کرد و تا عدد 3.41 میلیون کیلومتر مربع پایین آمد. این مقدار 3.29 میلیون کیلومترمربع کمتر از متوسط مساحت یخ‌های ثبت شده بین سال‌های 1979/1358 و 2000/1379 است.

 




ده کشف برتر 2012
نوشته شده در دو شنبه 11 دی 1391
بازدید : 189
نویسنده : هادی صادقیان خشوئي
سایت نشنال جئوگرافیک 10 کشف برتر امسال را از ذره گریزان بوزون هیگز گرفته تا کشف قند در فضا و خانواده جدیدی از دوزیستان ارائه کرده است.

 


 

سال 2012 در روزهای پایانی خود قرار دارد؛ در حالیکه اکتشافات و دستاوردهای زیادی در آن صورت گرفته و بشر را یک گام دیگر به سوی کشف رموز جهان، نزدیک‌تر کرده‌ است.

 

کشف قند در فضا

کشف قند در فضا

 

ستاره‌شناسان در کشفی شیرین توانستند مولکولهای ساده قند را در گازهای اطراف یک ستاره در فاصله 400 سال نوری شناسایی کنند که نشانگر امکان وجود حیات در سیارات دیگر است.

این کشف اثبات کننده وجود حیات در دیگر نقاط جهان نبوده اما نشان از آن دارد که هیچ دلیل برای عدم وجود آن هم نیست. همچنین این دستاورد می‌تواند بر این موضوع دلالت داشته باشد که مولکولهای غنی از کربن سازنده حیات ممکن است پیش از آغاز شکل‌گیری سیارات به وجود آمده باشند.

باستان‌شناسان در جدیدترین ابرشهر کاوش نشده مایاها یک نقاشی دیواری را بر روی خانه باستانی کشف کرده‌اند که حاوی محاسباتی است که به کاتبان باستانی در پیگیری مقادیر زیادی از زمان کمک کرده بود. برخلاف ایده پایان جهان در سال 2012 بر اساس تقویم این قوم، علائم روی این نقاشی نشان‌دهنده هزاران سال در آینده است

دانشمندان از واژه قند برای این ماده استفاده کرده‌اند که به مولکولهای آلی موسوم به کربوهیدراتها دلالت داشته و از کربن، هیدروژن و اکسیژن ساخته شده‌اند.

 




انواع ليزر و ويژگي ها (3)
نوشته شده در دو شنبه 11 دی 1391
بازدید : 194
نویسنده : هادی صادقیان خشوئي

در راستاي معرفي انواع ليزرهاي محيط فعال در قسمت هاي (1) و (2)، دراين قسمت به معرفي سه نوع ليزر ديگر مي پردازيم.


 

 

ليزرهاي جامد بلورين وشيشه اي

انواع ليزر و ويژگي ها(3)

 

 

در دسته ي مهم ديگري از ليزرها،جهت محيط فعال، از مواد شيشه اي يا جامد بلورين استفاده مي کنند. ياقوت و نئوديميوم- ياگ، دو مثال عمومي از ليزرهاي جامد با کاربرد صنعتي گسترده هستند. ياقوت، اکسيد آلومينيوم بلورين است که در آن يون هاي کروم جايگزين بعضي از يون هاي آلومينيوم در شبکه ي بلوري، شده اند.اين يون هاي کروم، تشکيل دهنده ي عناصر فعال در ليزر ياقوت هستند.

 




انواع لیزر و ویژگی ها (2)
نوشته شده در دو شنبه 11 دی 1391
بازدید : 311
نویسنده : هادی صادقیان خشوئي

 در این مطلب در ادامه مطالب قسمت اول به معرفی لیزرهای اپتیکی ،گازی و برخی ویژگیهای آنها پرداخته شده است.

 


 

 

 

 

لیزرهای اپتیکی

قبل از اختراع لیزر یاقوت، تقویت در ناحیه میکرو موج در محیط گاز آمونیاک توسط تاونز مشاهده گردیده بود. به ابزاری که در این ناحیه از میکروموج کار می کرد میزر گفته شد. پس از آنکه لیزر یاقوت اختراع گردید، در واقع گستردگی فرکانس به ناحیه اپتیکی که بشر قادر به دیدن آن است رسید. به ابزاری که حاصل گردید "میزر اپتیکی" و یا لیزر گفته شد و از آن تاریخ به بعد، کم و بیش، به نور و یا دستگاهی که بتواند در هر فرکانسی بر اساس گسیل القایی فعال باشد "لیزر" گفته شد.

انواع لیزر و ویژگی ها(2)

توصیف کوانتومی

 

 

پس از آنکه شالو و تاونز مقاله خود را در مورد امکان عمل لیزری  در ناحیه فروسرخ و مرئی به چاپ رساندند، طولی نکشید که پژوهشگران فراوانی، به طور جدی کار بر روی دستگاه آزمایشی را شروع کردند. اغلب پژوهشگران فکر می کردند که گازها اولین تقویت کننده لیزری در ناحیه مرئی و فروسرخ می باشند. ولی با کمال تعجب یاقوت اولین ماده ای بود که نور لیزری را در ناحیه مرئی تولید کرد. یک درگیری قانونی تلخی در مورد کسی که این لیزر را اختراع کرد هم وجود داشت.

ابتدا تصور می شد که پمپاژ اپتیکی با نوار پهن ناکارا باشد، ولی دیده شد که این فقط در مورد یون های با تشدیدهای خیلی باریک مثل مورد گازها و پلاسماها صادق است.